Duitsland image

Duitsland


Reisgids

Duitsland
Europa
Xplore-it

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Duitsland ligt in Europa en is ons buurland. Er wonen meer dan 80 miljoen mensen en grenst aan een aantal landen zoals Denemarken, Oostenrijk, Polen en Tsjechië. Vooral stedentrips zijn erg geliefd. Er zijn te veel steden om op te noemen die een bezoekje waard zijn. De hoofdstad Berlijn met de voormalige stadspoort Brandenburger Tor, de Gedächtniskirche, het grootste paleis Schloss Charlottenburg en East Side Gallery, met het best bewaarde stuk Berlijnse muur. Bezoek het museum Haus am Checkpoint Charlie, waar je originele instrumenten en middelen kunt zien die mensen gebruikten om te proberen ontsnappen van Oost naar West. Shopliefhebberskunnen los op de boulevard Kurfürstendamm.

Op slechts twee uur rijden vanaf Amsterdam ligt Düsseldorf met in de oude binnenstad romantische straten, oude herenhuizen, architectuur, talloze terrasjes en winkels. Het is tevens een populaire bestemming voor de kerstmarkt. Keulen, de stad waar de Dom de bekendste bezienswaardigheid met helemaal bovenin prachtig uitzicht over de stad. Wandel langs de Rijn, ga winkelen in de Schildergasse of bezoek een van Europa’s grootste dierentuinen is de Kölner Zoo.
München is een charmante, moderne wereldstad, met een van de mooiste pleinen: Marienplatz. De Frauenkirche torent boven de stad uit. Fietsen de stad verkennen is een aanrader. Hanzestad Hamburg is een maritiem hoogtepunt met een historische binnenstad en een nieuw stadscentrum. Begin met een rondvaart door de haven. De imposante stad Nürnberg reflecteert de geschiedenis van Duitsland sinds de middeleeuwen. Het stadsbeeld wordt og altijd beheerst door de keizersburcht.

Er zijn onbekendere steden waar je wellicht niet gelijk aan denkt als je het woord citytrip hoort. Bautzen in de deelstaat Saksen is gelegen op een hoog rotsplateau en is een van de mooiste oude stadjes van het land. Er zijn meer dan duizend monumenten te vinden, zoals de Reichenturm, die bijna net zo scheef staat als de toren van Pisa. De stad is ook nog bekend vanwege de pittige mosterd. Voor wandelaars en fietsers zijn er verschillende routes. In het noordoosten van Duitsland ligt de universiteits- en havenstad Rostock en de schilderachtige Würzburg aan de rivier Main gelegen met een combinatie van geschiedenis, wijn en cultuur.

Tussen de vele steden door vind je in Duitsland ook veel natuur. Het landschap wordt gesierd door fjorden, kalkrotsen en als je goed kijkt vulkanisch gevormde landschappen. In het noorden liggen de Oost-Friese Waddeneilanden of ga voor de groene, ruige landschappen in het Bayerischer Wald NP. De omgeving van de Bodensee is geliefd vanwege de watersport, de natuur en de winters activiteiten.

Een groot en veelzijdig land hebben onze oosterburen!

Wat zegt de community

(20)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

blue stairs
blue stairs
Berlijn en Brandenburg
Biancavanderwerf
Wegwezen !
Wegwezen !
Beieren
Marcelloromeo
Lekker plonzen!
Lekker plonzen!
Sleeswijk-Holstein
Marjan

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Duitsland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Duitsland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaar

  6 januari – Driekoningen
  Viering van twee gebeurtenissen van de Bijbel: het bezoek van de Drie Koningen en wanneer Johannes de Doper Jezus heeft doopt.

  Maart/April – Goede Vrijdag
  Herdenking van de kruisiging van Jezus.

  Maart/April – Pasen

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  14 mei – Hemelvaartsdag
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.


  Tijdens Pinksteren wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  15 augustus – Maria-Hemelvaart
  De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

  3 oktober – Dag van de Duitse Eenheid
  Herdenking van de dag dat de twee Duitslanden met elkaar werden herenigd op 3 oktober 1990.

  31 oktober – Hervormingsdag
  Herdenkingsdag voor de protestanten dat Maarten Luther zijn stellingen op de deur spijkerde van de Rooms-Katholieke Kerk. Zijn protest leidde tot het ontstaan van protestantse kerken.

  1 november – Allerheiligen
  Dag dat alle Rooms-Katholieke heiligen worden vereerd en herdacht.

  Oktoberfest
  Het populairste festival in Duitsland is misschien wel het Oktoberfest, het volksfeest dat jaarlijks in München wordt gehouden. Het staat ook wel bekend als het bierfestival. Het feest start altijd om klokslag 12.00 uur op de eerste zaterdag dat volgt na 15 september en duurt tot de eerste zondag van oktober.

 • Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: geen
  De hoofdstad van Duitsland is Berlijn.
  Het oppervlak van Duitsland is 50% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Duits.