Italië image

Italië


Reisgids

Italië
Europa
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Italië, het laarsvormige schiereiland wordt omringd door water: de Middellandse Zee, Tyrreense Zee, Ionische Zee en de Adriatische Zee. In het noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. In Italië tel je de historie: nergens ter wereld vind je zo'n concentratie aan cultuurschatten. Venetië met de vele bruggen, gondels, grachten en het San Marcoplein, Florence met de oude brug Ponte Vecchio, de oude havenwijk Santa Lucia en archeologisch terrein Pompeï in Napels, de scheve toren van Pisa, het Piazza del Campo in Siena … Italië is een grote bezienswaardigheid! Alle wegen leiden naar Rome zeggen ze en deze hoofdstad kán je niet overslaan. Je ziet er Romeinse ruïnes zoals het bekende Colosseum, ondergrondse tombes en historische kerken.

Daarnaast heb je nog de natuurlijke bezienswaardigheden. Italië heeft veel lage, vriendelijke bergen en heuvels in bijvoorbeeld Toscane en Umbrië. Maar ook hoge bergen zoals het hoogste punt, de Mont Blanc de Courmayeur, die meer dan 4000 meter hoog is. De Dolomieten zijn voor wandelaars en fietsers weggelegd. Italië heeft ook nog  drie actieve vulkanen; de Stromboli, Vesuvius en de Etna.

Campanië, gelegen in het Zuiden vooral beroemd om mozzarella di bufala, biedt vooral in het voor- en naseizoen veel mogelijkheden. Houd je van het pittoreske, dan is een bezoekje aan een van de eilanden Procida, Ischia of Capri, gelegen in de baai van Napels, aan te raden.

De winkelfanaten onder ons gaan naar Milaan, dé shopstad. De stad heeft daarnaast ook voldoende kerken, musea en andere bezienswaardigheden te bieden. Als je liever een strandvakantie wilt combineren met natuur en cultuur dan kun je naar het door bergen ingesloten Gardameer, al is dit wel een populaire plaats onder veel toeristen.  

Het eiland Sicilië, gelegen bij de punt van de laars, hoort nog tot het onbekendere deel van Italië. Hier vindt je de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna, maar ook witte stranden, bezienswaardigheden en ruige natuur. Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee en wordt ook wel paradijs op aarde genoemd.

Italië in een woord: bellisimo!

Ideaal voor

Jungle

Bergen

Kunst & Cultuur

Zon, Zee En Strand

Wat zegt de community

(20)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Lonely
Lonely
Toscane
Johan ensing
 magie
magie
Toscane
JannavEek
Gondels
Gondels
Venetië
Bowral

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Italië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Italië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

   

 • Munteenheid: euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  7 januari – Ontstaan van de Italiaanse vlag
  Een Nationale feestdag geheel in het teken van de Italiaanse vlag.  De vlaggen hangen bij alle openbare gebouwen en instellingen uit


  Het schilderen van paaseieren is ook in Italië traditie.

  25 april – Bevrijdingsdag
  Viering van de dag dat Italië werd bevrijd van de Duitsers.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  2 juni – Dag van de republiek
  Herdenking van de dag Italië in 1946 op deze datum een republiek werd.

  15 augustus – Hemelvaart Maria
  De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

  1 november – Allerheiligen
  Christelijk feest ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren.  

  8 december – Onbevlekte ontvangenis
  De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria, op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.  

  31 december - Oudjaar

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • Tijdsverschil: geen
  De hoofdstad van Italië is Rome.
  Het oppervlak van Italië is 40% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Italiaans.