Portugal image

Portugal


Reisgids

Portugal
Europa
Addmissions

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Portugal is een land gelegen in het zuid-westen van Europa met meer dan 10 miljoen inwoners. Het land grenst aan Spanje en de Atlantische Oceaan. De twee eilanden Madeira en de Azoren horen ook tot Portugal en hebben een autonome status. De hoofdstad is Lissabon.

Het land heeft een mild klimaat met droge en hete zomers, in het noorden een zeeklimaat, waar de winters koud en nat zijn en in het zuiden een mediterraan klimaat. Landinwaarts heerst er een landklimaat met warmere zomers en koudere winters. De ongeveer 3000 zonuren per jaar en geweldige stranden zorgen ervoor dat Portugal in alle jaargetijden te bezoeken is.

De hoofdstad Lissabon is gelegen op zeven heuvels en is een stad met schitterende gebouwen, smalle straatjes en leuke pleinen. De wijken Bairro Alto en Alframa zijn de meest typisch Portugal met kleine trams door de straten. Het klooster Mosteiro dos Jéronimos en de toren van Belém mag je niet missen. Wil je een prachtig uitzicht over de stad? Wandel dan omhoog naar Castelo de Sao Jorge. De shopliefhebbers vinden in de wijk Baixa een gevarieerd aanbod aan winkels. Lissabon is ook het uitgangspunt voor tochten naar kustplaatsen als Estoril en Cascais.

De stad Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schilderachtige baai en kleurrijke huisjes die tegen de heuvel opklimmen verklaren waarom. Ook komt de portwijn hiervandaan. Loop door de oudste wijk Ribeira, bekijk de Ponte Dom Luisa of bezoek de tuinen van Jardins do Palácio de Cristal. Andere plaatsen die bezienswaardig zijn, zijn Coimbra, de oude universiteitsstad, Nazare en Fatima.

De Algarve is een populaire plaats voor toeristen met brede stranden, gevarieerd landschap en cultuur. Albufeira is oorspronkelijk een klein vissersdorp in de Algarve, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de populaire vakantiebestemmingen in Portugal. Ook langs de rest van de Portugese kust vind je prachtige stranden, zoals aan de Costa de Lisboa en Costa Verde.

De eilanden Madeira en de Azoren zijn voor natuurliefhebbers. Madeira wordt ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd, vanwege de vele bloemen die bloeien daar. De eindeloze wandelpaden zorgen dat je het eiland goed kunt verkennen. De Azoren is ideaal voor een ontspannen natuurvakantie. Je vind er niet veel stranden, maar als je op zoek bent naar buitenactiviteiten, zoals watersporten, dan zit je hier goed.

Portugal is uitstekend voor een strandvakantie, citytrips, maar zeker ook voor een natuurvakantie!

Wat zegt de community

(11)
Bekijk reviews >

Beste reistijd

 

Reisinspiratie

Van onze community

Gorreana, Enige Europese Theeplantage
Gorreana, Enige Europese Theeplantage
Azoren
Sidonius
Dolfijnen bij Azoren
Dolfijnen bij Azoren
Azoren
Oryx
verrassend mooi
verrassend mooi
Madeira
Indi

Praktisch

 •  

 • Check het actuele reisadvies voor Portugal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Portugal dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 •  

 •  

 • Munteenheid: Euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  25 april – Dag van de Revolutie
  Herdenking van de dag van de revolutie op 25 april 1974.

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers te herinneren.

  9 mei – Dag van Europa 30 mei
  Sinds 9 mei 1985 wordt stilgestaan dat op 9 mei 1950 de Franse Minister aangaf dat er een Europese organisatie opgericht moet worden. Dit is later de Europese Unie geworden.  

  10 juni – Dag van Camões
  De Nationale Dag van Portugal jaarlijks gevierd op 10 juni. De datum herdenkt ook de dood van nationale literaire icoon Luís de Camões op 10 juni 1580.

  17 mei – Hemelvaart
  In Portugal wordt Hemelvaart op de zondag zeven dagen voor Pinksteren gevierd.


  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  5 oktober –  Dag van de Republiek
  Herdenking van hoe in 1910 de monarchie viel en de Republiek werd uitgeroepen.  

  1 november – Allerheiligen
  Christelijk feest ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren. 

  1 december – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de onafhankelijkheid van Portugal

  8 december – Maria Onbevlekte Ontvangenis
  De datum 8 december is negen maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

 • Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 1 tot 2 uur vroeger
  De hoofdstad van Portugal is Lissabon.
  Het oppervlak van Portugal is 2,2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Portugees.